Leveransvillkor

Kundregistrering

För att vi skall kunna hantera din beställning måste registrering med korrekta uppgifter ske. Vi kan tyvärr inte expediera beställningar med ofullständiga uppgifter. Var noga med att uppdatera dina adressuppgifter om du flyttat, så att du inte beställer med gamla adressuppgifter. Det skulle innebära att paketet kommer i retur och du blir fakturerad för de extra fraktkostnaderna som detta medför oss.

Leveranstid

Beställningar som läggs innan kl.11.00 kommer att skickas från oss samma dag! Leverans till dig/ditt paketombud sker vanligtvis efterföljande dag (helgfri vardag). Mindre beställningar skickas som brev med Posten och där är leveranstiden vanligtvis 2-5 dagar. I undantagsfall kan längre leveranstid förekomma på grund av omständigheter utom vår kontroll.

Fraktkostnad

Vi tillämpar enhetsfrakt. Detta betyder att du endast betalar 49 kr oavsett hur mycket eller lite du handlar. Handlar du för mer än 300 kr så bjuder vi på fraktavgiften oavsett betalsätt.

Betalning

Betalning sker mot faktura (med möjlighet till delbetalning), förskott (Swish/BG) eller kortbetalning. Väljer du att handla mot faktura kommer en kreditprövning att ske. Om du inte blir godkänd på kreditprövningen har du möjlighet att antingen betala i förskott (Swish/BG) eller via kort.

Faktura

I samarbete med Kronan Sweden AB kan vi erbjuda betalning via faktura. På så sätt får du din beställning innan du betalar.

• Vid betalning mot faktura måste Personnummer/Organisationsnummer anges.
• Leverans sker utan undantag till beställarens folkbokföringsadress.

Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår lagstadgad påminnelseavgift med f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 2% (månadsränta) + gällande referensränta. Vi tar inte ut någon extra avgift för fakturaköp.

Sedvanlig kreditprövning genomförs med kännedomskopia.

Dela upp betalningen

Observera att du kan välja att dela upp betalning av din Faktura på månadsbasis. Lägsta belopp att betala är dock 10% av fakturabeloppet (minimibelopp framgår av din faktura) - observera att samma förfallodatum på fakturan gäller om du väljer att delbetala.

Väljer du att delbetala (minst 10%) gäller villkor i enlighet med Kronan Finans KundKonto. För KundKonto gäller att ränta är f.n. 1,77 % per månad och beräknas på innevarande skuld den sista i månaden. Tillkommer aviseringsavgift på 29 kr per Kundkontosammanställning (en gång per månad) Detta motsvarar en effektiv årsränta om f.n 28,77 %.
Kundkontoavisering sker en gång per månad med 10 dagar som betalvillkor. Du kan när som helst avsluta ditt KundKonto - du behöver bara kontakta Kronan Finans kundtjänst (info@kronanfinans.se / 031-97 75 31) så tar de bort detta i samband med att du reglerar din återstående skuld. Villkor enl. SECCI för Kundkonto genom Kronan Sweden AB finner du här.

Extra villkor för Fakturatjänst

Vid fakturering varierar kreditgränsen och beräknas när köpet slutförs.

Leverans och avisering

När din beställning anländer aviseras du av DHL till den mejladress som du hade registrerad hos oss vid köptillfället. Mindre beställningar skickas med Posten och levereras då oftast hela vägen hem, om försändelsen ryms i brevlådan. I annat fall aviseras du av ditt närmaste uthämtningsställe.

Ej utlösta försändelser

För ej utlösta försändelser debiteras 20% av ordervärdet, dock minst en expeditionsavgift om 200 kr.

Orderbekräftelser

Du erhåller efter genomförd beställning en orderbekräftelse dels på skärmen och dels per e-post till den adress som du har angivit vid registrering. Det kan vara en god idé att skriva ut bekräftelsen.

Moms

Samtliga priser inkluderar moms.

Beställningar från utlandet

Om du är bosatt i utlandet och vill handla från oss, så kan vi givetvis ordna det, men du får då skicka ett mail till oss på info@vattenpipan.com, där du skriver exakt vilka produkter och antal som du önskar. Vi behöver även dina kompletta uppgifter (namn, adress och telefonnummer). På utlandsbeställningar tillkommer en fraktkostnad och denna kan variera beroende på vilket land du vill att vi skickar till. Tex så påför vi en fraktkostnad på 99 kr på beställningar som skickas till Finland och Danmark och 149 kr till Norge. Norge handlar dock exkl. moms. Denna fraktkostnad är en enhetsfrakt, så det är samma fraktkostnad oavsett vad eller hur mycket du handlar. När vi har mottagit ditt mail på det du vill beställa, så kommer vi att återkomma med betalningsinformation och det är förskottsbetalning som gäller. Din order lämnar oss sedan så fort vi har fått in betalningen på vårt konto.

Ångerrätt, reklamation och återbetalning

I enlighet med EU:s konsumenträttighetsdirektiv (2011/83/EU) har du som köpare rätt till 14 dagars ångerrätt på inköpta varor, räknat från den dagen du mottog varorna. Du har därefter ytterligare 14 dagar på dig att returnera varan/varorna.

Varorna skall vid nyttjande av ångerrätten sändas till:

Golden Shisha AB
Gustaf De Lavals väg 10A
147 41 TUMBA

med angivande om att man önskar ångra sitt köp. Varorna får inte sändas mot postförskott. Kunden står för returfrakten.

För att ångerrätten skall kunna göras gällande gäller följande villkor:

* Varan ska vara oanvänd
* Originalförpackningen skall vara oskadad
* Produkten skall vara komplett, dvs. alla tillbehör måste returneras.

Vattenpipan.com förbehåller sig rätten att i de fall returen ej är komplett, eller i de fall produkten har använts mer än nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion, reducera det återbetalade beloppet med värdet på de saknade eller skadade delarna.

Återbetalning av pengar eller kreditering av en faktura sker inom 14 dagar från det att vi har mottagit returen.

Beställningar från personer under 18 år.

Vi kan ej expediera beställningar från personer under 18 år.

Om dessa villkor

Genom att markera checkboxen framför "Jag godkänner villkoren" under beställningsprocessen godkänner beställaren Vattenpipan.coms leveransvillkor och sekretesspolicy. Om du avstår från att markera checkboxen innebär detta att du tyvärr ej kan handla på www.vattenpipan.com.

Integritetspolicy

Vattenpipan.com värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Vattenpipan.com följer alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information Vattenpipan.com samlar in och hur denna används.
Genom att godkänna policyn på Webbplatsen i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan.
Vattenpipan.com, Golden Shisha AB, 556633-1897, Gustaf De Lavals Väg 10 A, 147 41 Tumba är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Insamling av information

Vi samlar in information från dig när du registrerar dig på vår webbplats, loggar in på ditt konto, gör ett köp, deltar i en tävling och/eller när du loggar ut. Den insamlade informationen inkluderar ditt namn, adress, din e-postadress, ditt telefonnummer och/eller ditt personnummer.

Vi dokumenterar kommunikationen som vi har med dig, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.
Dessutom tar vi automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare, inklusive din IP-adress, uppgifter om programvara och hårdvara och den begärda sidan.

Användning av information

Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

- Förbättra vår hemsida
- Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
- Kontakta dig via e-post
- Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning

E-handelssäkerhet

Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part

Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Informationsskydd

För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder: Vi har implementerat säkerhetsrutiner och tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter såsom certifieringsteknik för webbläsare. Vidare har vi vederbörliga brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tillgång till nätverket.

Vattenpipan.com använder sig även bl.a. av SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). I syfte att förhindra obehörig åtkomst vid behandling av ditt betal- eller kreditkortsnummer används även envägskryptering.

Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information lagras i en säker miljö.

Du har, enligt gällande personuppgiftslagstiftning, rätt att en gång per kalenderår gratis få besked om vilka personuppgifter som behandlas om dig, oavsett hur dessa samlats in. Om du vill ha sådan information ska du lämna in en skriftlig begäran till oss. Begäran ska enligt gällande personuppgiftslagstiftning skickas in underskriven av dig per post till den adress som anges på Webbplatsen. Den kan alltså inte skickas per e-post.

Vattenpipan.com vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade. Om någon av de uppgifter du lämnat till Vattenpipan.com förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress, namn eller om du vill säga upp ditt användarkonto, vänligen lämna korrekta uppgifter till Vattenpipan.com genom att skicka ett e-postmeddelande till: info@vattenpipan.com.

Du har rätt att när som helst begära att personuppgifterna rättas, blockeras eller raderas.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

Avsluta prenumeration

Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande. Detta kan även enkelt avbokas via kontakt med vår kundtjänst (info@vattenpipan.com eller 08-5000 37 90).

Samtycke

Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Ändringar i Integritetspolicy

Vattenpipan.com förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på Webbplatsen.

Cookies

Denna webbplats innehåller så kallade cookies. Enligt Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation skall alla som besöker en webbplats med cookies få information om

* att webbplatsen innehåller cookies
* vad dessa cookies används till
* hur cookies kan undvikas

På www.vattenpipan.com används så kallade sessioncookies för att ge dig möjlighet att handla direkt på webbplatsen. Dessa cookies kommer inte att finna kvar i din dator efter det att du lämnat webbplatsen.

Webbläsaren kan ställas in så att den automatiskt nekar cookies eller informerar om när en webbplats innehåller cookies. På grund av den teknik som används på www.vattenpipan.com kan du inte handla utan att ha cookies tillåtna. Du kan emellertid klicka dig runt och titta på produkterna utan att tillåta cookies.

Rättigheter

Upphovsrätt

Innehållet på denna webbplats är upphovsrättsskyddat och tillhör www.vattenpipan.com. Innehållet på denna webbplats får inte reproduceras, förändras, överföras eller lagras. Att modifiera denna webbplats är strängt förbjudet. Intrång i till www.vattenpipan.com tillkommande upphovsrätt kommer att beivras. Det är inte tillåtet att använda innehåll eller form på vattenpipan.com på något vis utan skriftligt tillstånd.

Insänt material

Vattenpipan.com mottager med tacksamhet idéer, synpunkter och förslag på förbättringar. Notera dock att vattenpipan.com förbehåller sig rätten att använda insänt material efter eget gottfinnande utan att vederlag utbetalas härför.